Втори ден се забавя изплащането на пенсиите в станциите на "Български пощи", съобщиха слушатели на БНР.

От дружеството обясниха, че след хакерски атаки в системата на пощите се налага проверка по списък на правоимащите. Това е причината за по-бавната обработка. 

Хакери атакуваха Български пощи

Хакери атакуваха Български пощи

Въпреки хакерската атака няма да има прекъсване в изплащането на пенсии, социални помощи и еднократните Великденски добавки

По информация на общественото радио от НОИ са предоставили още в петък на "Български пощи" на хартия ведомостите и списъците за изплащане на пенсиите и еднократните добавки, за да улеснят процеса по изплащането. От държавното дружество дават уверения , че е създадена организация парите на възрастните хора да бъдат изплатени в определените срокове.

Към момента е ясно, че информационните системи на Български пощи са били обект на кибератака на 16 април. В пощенските станции пенсиите за месеца се плащат до 20 април, Великденските добавки от 70 лева могат да се получат до края на месеца, а ако не бъдат потърсени, ще се платят с пенсиите за месец май.

В пощите се изплащат и пенсии за минало време - от януари, февруари или март, които и до момента не са потърсени, допълниха от пресцентъра на дружеството.