Българката е героят на България днес, въпреки дискриминацията. Това обяви в студиото на "Денят започва" по БНТ омбудсманът Мая Манолова.

Тя изрази уважението, възхищението и респекта си към съвременната българска жена заради нейната сила, борбеност и отдаденост на семейството.

Българката има много ангажименти, но въпреки това успява да бъде силна, усмихната, красива. Тя пръска позитивизъм и е движеща сила на българското общество, убедена е Мая Манолова.

Тя призна, че като омбудсман се сблъсква с експлоатацията и дискриминацията на жените.

"Промоцията на здравето е изключително важно", подчерта Манолова. По думите й като често правим профилактични прегледи, можем да спестим много тревоги и на нас самите, и на близките ни.

Мая Манолова подчерта още, че проблемът с насилието над жени и в България е ужасяващ. Тя се позовава на изследвания на неправителствени организации и на официални институции.

Омбудсманът посочи, че всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие - физическо или психическо. Това означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник. Манолова изчисли, че това прави близо милион мъже.