Барселона и Реал (Мадрид) не успяха да се победят в голямото дерби на кръга в испанската Примера дивисион. Двата гранда завършиха наравно 2:2. Точни за каталунците бяха Луис Суарес и Лионел Меси, докато за "белия балет" се разписаха Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

Тази вечер пък Андрес Иниеста изигра последното си Ел Класико, тъй като ще напусне Барса след края на сезона.

Двубоят бе белязан и от доста спорни съдийски грешки, като те бяха в ущърб и на двете страни.

Време е за големия сблъсък: Барселона - Реал (Мадрид), 2:2!
на живо

Време е за големия сблъсък: Барселона - Реал (Мадрид), 2:2!

Двубоят започва в 21:45 часа

Първата част на мача ни предложи всичко, което феновете могат да искат в едно дерби. Резултатът бе открит още в 10-ата минута, когато Сержи Роберто центрира в наказателното поле на Реал, където намери добре позиционирания Луис Суарес. Уругваецът изобщо не се забави в отиграването си и веднага стреля към вътрешната част на дясната греда, промушвайки топката покрай вратаря за 1:0.

Снимка 354935

Източник: Twitter

Отговорът на "белия балет" обаче също не закъсня. Само четири минути след попадението на каталунците, Бензема засече центриране и бързо насочи топката към Кристиано Роналдо, който вече дебнеше пред голлинията и веднага чукна кълбото в мрежата за 1:1.

Снимка 354930

Източник: Twitter

В добавеното време главният рефер показа директен червен картон на Сержи Роберто за удар без топка, но малко преди това спести такъв на Гарет Бейл, който влезе по ужасяващ начин в краката на Умтити и е цяло чудо, че играчът на Барса успя да продължи двубоя без контузия.

Втората част също започна по доста интересен начин. В 52-ата минута, Лионел Меси изнесе солова акция на бранители на Реал, през които премина без никакъв проблем, и с превъзходен удар изпрати топката в лявата част на вратата за 2:1. Преди това обаче реферът отново попадна под прожекторите, като не отсъди фаул в атака на Луис Суарес.

Снимка 354934

Източник: Twitter

Малко след това, каталунците отново се разписаха, но голът на Луис Суарес бе отменен заради вдигнат флаг за засада, каквато наистина имаше.

В 70-ата минута, Меси отново навлезе в наказателното поле на Реал след хубава индивидуална акция. Този път обаче Кейлор Навас не му позволи да промуши топката в мрежата и я изби в корнер. Две минути по-късно, Асенсио изведе Гарет Бейл на чудесна стрелкова позиция, уелсецът директно от движение оплете топката в мрежата за 2:2 и демонстрира много впечатляващ завършек.

В 76-ата минута, главният рефер отново взе доста скандално решение. Марсело овладя в наказателното поле, пусна топката напред за свой съотборник, а Алба го изрита. За съдията обаче, това не бе дузпа и той остави играта да продължи.

Снимка 354931

Източник: Twitter

След това зрелищно реми, Реал все пак не успя да се възползва от "подаръка" на Атлетико (Мадрид) и изостава на три точки от второто място, където са "дюшекчиите". Барселона пък си подсигури титлата още в предишния кръг и това бе мач на честта за каталунците.