Селта и Барселона не се победиха в първи осминафинален двубой от турнира за Купата на краля.

Битката на "Балаидос" завърши при резултат 1:1. Точен за домакините беше Систо, докато за гостуващия състав се разписа Арнаис.

Носителят на трофея за последните три години се изправи срещу един от най-неудобните си противници напоследък, като не заложи на голяма част от звездите си, включително Лионел Меси и Луис Суарес.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Селта - Барселона 1:1, домакините изравняват чрез Систо!
на живо

Селта - Барселона 1:1, домакините изравняват чрез Систо!

Дембеле отново в групата на отбора

Първото полувреме предложи много емоции на феновете на най-популярната игра в света. Домакините по никакъв начин не отстъпваха на именития си опонент, като използваха всяка възможност, за да затрудняват оптимално защитниците на каталунците.

Най-дейни в редиците на гостите, в отсъствието на лидерите на тима в атака, бяха Арнаис и Гомеш.

Първият действително впечатляваше с изявите си на терена, докато вторият по-скоро опитваше да покаже какво може, но на първо време не успяваше да го стори.

Резултатът бе открит след 15 минути игра, именно след комбинация между двамата най-опасни състезатели на "блаугранас". Гомеш проби отляво по нападението на Барса и центрира остро към Арнаис, който майсторски засече кълбото в мрежата за 0:1.

Снимка 332164

Източник: "Марка"

Селта ни най-малко не се стъписа от получения гол, като хвърли всички усилия в предни позиции. След няколко неточни изстрела на Аспас, дойде и изравнителният гол за тима от Виго.

Той падна в 31-ата минута. След продължително разбъркване и няколко удара по посока вратата на Силесен, топката се отби в напречната греда и се върна в Систо, който с мощен изстрел над вдигнатите ръце на стража на Барселона върна интригата в сблъсъка.

Нови попадения преди почивката не бяха реализирани.

Снимка 332165

Източник: "Марка"

Вторите 45 минути бяха една идея по-сдържани от откриващите, като съответно и динамиката на играта се различаваше.

Барселона диктуваше темпото и създаваше положение след положение, но 15-ина минути преди последния сигнал каталунците "натиснаха спирачката" и сякаш изчакаха двубоят да завърши.

Снимка 332163

Източник: "Марка"

Преди това Бускетс разтресе напречната греда на вратата на домакините, а Мор пропусна сам срещу Силесен, но нови голове така и не бяха отбелязани.

Двата отбора завършиха наравно 2:2 миналия месец насред "Камп Ноу", като Селта е сред малкото отбори, които успяха да спънат именития си противник през настоящата кампания.

В предходните три сезона пък двата отбора си размениха по една победа за първенство и Селта безспорно е един от най-трудните съперници на петкратния европейски клубен шампион за този период от време.

В игра тази вечер се появи и рекордната за гостите покупка Осман Дембеле, който обаче не разполагаше с достатъчно време, за да блесне с представянето си. Той не бе играл от септември.

Снимка 312925

Източник: GettyImages

В друг двубой от същата фаза на надпреварата Леганес победи с 1:0 Виляреал. Единствения гол отбеляза Нордин Амрабат в началото на второто полувреме.