Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки в руския Казан, където се проведе поредното състезание от веригата "Чалъндж" турнири. С изключително вдъхновена игра Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова извоюваха златото в оспорвана битка с рускините, въпреки особената съдийска благосклонност към руския отбор. Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка 28.100, а рускините - 27.150. На третото място се нареди отборът на Израел с 26.750.

На финала с пет топки съдийките отредиха сребро за изключително оригиналното и силно изиграно съчетание на българския отбор с оценка 28.500. Първи са рускините с 29.150, трети японките с 27.550.

В многобоя българският ансамбъл също спечели сребро, а златото отново отиде при рускините.

В индивидуалните състезания Катрин Тасева спечели бронзов медал. Шампионка стана Дина Аверина, следвана от своята сестра Арина Аверина. Четвърта се класира Боряна Калейн.

Днес на финалите на уредите Боряна спечели бронз за съчетанието си с топка. Тя се класира четвърта на обръч и пета на бухалки.

Катрин се нареди четвърта във финала на лента, пета на обръч и топка, седма на бухалки, където допусна грешка.