Българинът Румен Кънчев завоюва златния медaл в престижното състезание по мъжка физика UKUP Ultimate Physique в Бирмингам, Англия. Това е и първото му професионално състезание.

Румен е на 27 години и е роден в София. Занимава се професионално с фитнес от 8 години. Преди това е тренирал футбол в Локомотив (София).

Снимка 423332

Източник: Alex Wightman

По спорта се запалва от малък. Тежка контузия обаче го изважда от футболното игрище и така той се насочва към фитнеса, който от свое хоби превръща в начин на живот.

Започнал на шега с тренировките, днес вече може да се похвали със златното отличие в най-голямото състезание по мъжка физика в категория над 178 см.

"Преди три години дойдох в Англия, преследвайки една мечта - да стъпя на сцената. Отне ми много време, усилия и труд, но не спрях да вярвам", сподели шампионът пред ТОПСПОРТ.

Снимка 423334

Източник: Alex Wightman

Румен успява да застане на почетното първо място след като преборва жестока конкуренция само от англичани и един нигериец.

UKUP Ultimate Physique се провежда за 4-ти пореден път, а до финала достигат само 6-те най-добре представили се участници.

В ТОП 3 обаче се нареждат Румен, англичанинът Марк Томпсън, който остава на второ място и на трета позиция нигериецът Алекс Икенн.

Пред нашата медия Румен коментира, че е изключително горд с успеха си, тъй като това е дебютът му, а победата за него е много ценна.

Снимка 423333

Източник: Alex Wightman

И все пак казва, че този успех дължи основно на двама души - абсолютният шампион по културизъм Николай Николов и треньорът и състезател Йоан Драганов, които му помагат с подготовката за състезанието.

"Ако не бяха те, това нямаше да се случи", изтъква състезателят.

Шампионът не забравя да благодари и на своето семейство, които го подкрепят през цялото време.

Следващото предизвикателство пред Румен предстои на 26-ти октомври в Ню Йорк.