Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Франция. В среща от втория кръг на надпреварата, Пиронкова отстъпи с 4:6, 2:6 пред аржентинката Хисела Дулко, която е №51 в ранглистата на WTA.

Като цяло двете изиграха равностоен двубой, в който особено интересен бе първият сет. В крайна сметка обаче Дулко осъществи с пробив повече и поведе с 6:4. В началото на втората част аржентинката нанесе решителния си удар, повеждайки с 3:0. От тук до края за Дулко бе лесно да довърши започнатото, а за жалост Пиронкова не намери сили да се върне в мача.

Това бе втори мач между двете, като пловдивчанката регистрира втора загуба. Първата им среща бе преди 4 години на турнира в Будапеща, където отново на клей Дулко се наложи в два сета. В трети кръг аржентинката ще срещне миналогодишната финалистка Саманта Стосър.

Със загубата на Пиронкова приключи и българското участие на сингъл в тазгодишното издание на „Ролан Гарос”. Припомняме, че във вторник, само че в мач от първи кръг, загуба претърпя и първата ни ракета при мъжете Григор Димитров.