Димитър Бербатов вкара гол от дузпа за Манчестър Юнайтед, но тимът му загуби с 1:2 контролата от американския Канзас Сити. Това бе първа загуба за "червените дяволи" в подготовката на северноамериканска земя. Досега те победиха Селтик и Филаделфия.

Българинът се разписа от дузпа в 43-ата минута, която сам успя да си изработи. Той получи пас от Гигс и нахлу в пенала, където бе съборен от Джими Конрад. Защитникът от Ямайка получи червен картон за нарушението, а Берба не трепна и с техничен удар в долния ляв ъгъл изравни резултата.

Преди това Канзас Сити бяха повели с 10-ата минута, когато Дейвид Арно бе изведен сам срещу вратаря Еймъс и не сбърка - 1:0. Вторият гол за американците дойде само две минути след попадението на Бербатов. Кий Камара стреля с глава след центриране от корнер, топката намери напречната греда и тупна около голлинията, като реферът бе категоричен, че това е гол и посочи центъра - 2:1.

Въпреки намаления си състав, Канзас игра много сърцато през втората част и не позволи на Юнайтед да изравни резултата. Бербатов пък бе заменен към края на мача от Дани Уелбек.