Берое започва своя европейски поход тази вечер в 19.00 ч. българско време. Заралии ще излязат на стадион "Георги Аспарухов" в столицата в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу реномирания Рапид (Виена). Това ще бъде първи двубой за старозагорци на европейската сцена след 24-годишно отсъствие.

Симпатичният отбор на Берое, воден от Илиян Илиев, стигна до тук след като спечели Купата на България през миналия сезон. За съжаление обаче, "зелено-белите" бяха напуснати от някои от най-качествените си футболисти през това лято и биват смятани за тотални аутсайдери срещу австрийския гранд. Въпреки това, футболистите от Стара Загора са решени на всичко за не изпуснат златния шанс, който се открива пред тях и определено няма да се предадат без бой.

Треньорът на заралии Илиан Илиев няма да може да разчита на една от най-силните фигури Диан Генчев, както и на новото попълнение Александър Томаш. Младият специалист призна, че старозагорци ще действат предпазливо и няма да се хвърлят в глухи атаки. Това обаче не бива да притеснява "зелено белите" фенове, тъй като по този начин Берое изненада на няколко път грандовете в България през последния сезон. В същото време, в София ще пристигнат близо 10 000 привърженици на футбола от Стара Загора, които ще подкрепят своите любимци на стадион "Георги Аспарухов".

Шефовете и футболистите на Рапид бяха откровени реалисти преди сблъсъка, заявявайки, че не знаят нищо за Берое, но и не ги подценяват. Виенчани ще търсят задължителен успех днес, не само за да решат предварително изхода от този трети предварителен кръг, но и за да измият срама от двете допуснати загуби още на старта местния шампионат.

Берое-Рапид (Виена)

19.00ч. ст. "Георги Аспарухов", София

Съдия: Хуберт Сейевич (Полша)

Срещата ще бъде излъчена пряко по Тв+ (в мрежата на Булсатком). Можете да я проследите и на живо в Топспорт.бг !

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Скорчев, Пенев, Бачев, Ковачев, Илиев, Костадинов, Жеков, Велев, Станков, П. Димитров, Златинов

РАПИД: Хедл, Катцер, Сонлайтнер, Кайхан, Кавлак, Дражан, Хейкинен, Хофман, Тримел, Салихи, Йелавич