Не носете парфюми, шишета и боксове на стадиона, призовават от МВР. От СДВР предприемат мерки за охрана на обществения ред в София преди футболната среща между отборите на ПФК "Лудогорец" и ФК "Арсенал", който ще се играе днес, 1 ноември, от 21.45 часа на Национален стадион "Васил Левски".

"Ангажимент на служители на СДВР е охраната на гостуващите фенове", гласи съобщение от полицията.

Забранено е да се носи огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация, припомнят от МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Фен-клубът на "Арсенал" в България организира за привържениците на отбора сборен пункт от 18.00 часа на пл. "Свети Александър Невски". Оттам ще тръгне, съгласувано със Столичната община, шествие към националния стадион с маршрут по ул. "15 ноември", бул. "Цар Освободител", пл. "Орлов мост", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до сектор "Г" на стадиона. По протежение на шествието феновете ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще проверяват всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри).

Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. От СДВР ще пазят гостите.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 19:45 часа.