Големият бразилски футбол Пеле получава палиативни грижи. Това съобщи в събота АП, като цитира местни медии в родната му Бразилия. Според Folha de S.Paulo, 82-годишният Едсон Арантеш до Нашименто вече не реагира на химиотерапия след дълга битка с рак на дебелото черво.

Нито болницата, нито семейството му съобщават дали ракът на бившия футболист се е разпространил и в други органи. Той се регистрира в болницата всеки месец.

Въпреки това болницата потвърди в петък, че трикратният носител на Световната купа е трябвало да регулира химиотерапията си.

ESPN Brasil съобщи в сряда, че Пеле е бил откаран в болница поради "общо подуване".

Припомняме, че през последните години Пеле бе в тежко здравословно състояние и няколко пъти влиза в болница за операции.

Пеле приет в болница

Пеле приет в болница

Поредна операция за тази година за бразилската легенда

Междувременно, бразилските фенове показаха подкрепата си по време на загубата на националния отбор с 1:0 от Камерун на Световното първенство в Катар в петък. Знамена с изображението му и думите: "Пеле, оздравявай скоро.", се появиха на трибуните.

Бразилските национали също изпратиха пожелания за скорошно оздравяване. 

Пеле благодари на феновете в публикация в Instagram късно в четвъртък за добрите пожелания, които е получил в борбата с рака.

Последно през ноември Пеле изрази пожеланието си родната му Бразилия да спечели за рекордния шести път световната титла в Катар.

Като състезател, Кралят на футбола спечели на три пъти световната купа - през 1958, 1962 и 1970 година.