Столичната полиция (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с мача от Шампионската лига между отборите на „Лудогорец” и „Пари Сен Жермен“.

Мачът е утре (28 септември) от 21:45 часа на Националния стадион ”Васил Левски”.

Забранени за носене са следните предмети: огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми.

Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Столичната полиция уверява, че е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата покрай мача.

Преди, по време и след провеждане на мача полицаите ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На привържениците на домакините, които пристигат организирано от страната, ще бъде осигурено място за паркиране на ул. „Митрополит Кирил Видински”.

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач на изградени контролно-пропускателни пунктове. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на мача има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на мача. Ангажимент на столичната полиция бил охраната само на гостуващите фенове.

За да бъде избегнато струпване, от СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите ще бъдат отворени в 19:45 часа.

Ето и организацията на движението за 28 септември в района на Националния стадион „Васил Левски”. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в събитието, както следва:

- от 12.00 часа на 24.09.2016 г. до 24.00 часа на 28.09.2016 г. при сектор „Г” до сектор „А” на Националния стадион „Васил Левски”.

- от 09.00 часа на 27.09.2016 г. до 24.00 часа на 28.09.2016 г. при сектор „Б” Националния стадион „Васил Левски”.

От 14.00 до 24.00 часа на 28.09.2016 г.:
- на моста пред Национален стадион „Васил Левски”;
- на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, с изключение на местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”.

От 20 часа до приключване на мача, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
- ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
- бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П.К. Яворов”.

От 19.00 часа на 28.09.2016 г. до приключване на мача частично се променя маршрутът на автобусна линия 75, като се скъсява маршрута ú до Военна академия.