Черно море започна с летящ старт участието си в новия сезон на "А" група. Днес, пред над 6000 зрители на стадион "Тича" в морската столица, варненци надвиха коравия отбор на Пирин (Благоевград) с 2:1. Всъщност, феновете на "моряците" дойдоха на стадиона за да видят суперзвездата Марио Жардел, но за тяхно съжаление той дори не попадна в групата на Велизар Попов за двубоя.

Иначе, Черно море игра много по-активно от "орлетата" през почти всичките 90 минути на срещата и за миг не даде повод за съмнение кой е по-подготвения отбор на този етап. Футболистите на Велизар Попов можеха да открият още в 9-ата минута, когато прекрасен пробив на Дани Георгиев завърши с удар, който обаче прелетя покрай гредата на Макенджиев.

В следващите минути варненци натиснаха още повече своя съперник и в 24-ата минута закономерно достигнаха до откриване на резултата. Тогава след центриране от корнер се стигна до разбъркване в пеналта на Пирин, а Тиаго се оказа най-съобразителен и реализира за 1:0. Отговорът на "орлетата" бе почти мигновен. В 31-ата минута Руслан Иванов се опита да центрира, но топката срещна гредата зад Илко Пиргов.

През втората част нищо не се промени, а отново по-добрият отбор на стадион "Тича" бе този на Черно море. Точно, когато футболистите на Пирин се окопитиха, "моряците" нанесоха втория си удар. В 60-ата минута на срещата, топката попадна в Атанасов, който пък с техничен удар я мушна във вратата на Макенджиев. В добавеното време, Кондев вкара почетния гол за "орлетата" с техничен удар по земя.

ВИЖТЕ КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА !