Спортният директор на Левски Георги Иванов обяви, че уволнението на Ясен Петров никога не е стояло на дневен ред . Гонзо призна още, че Гара Дембеле не е същият футболист от миналата година и това се отразява на играта на "сините".

"Самият Дембеле може да каже причината за спада си. За мен той не е същият футболист, спря да се движи и да иска да се бори за всяка топка. Когато един футболист се отпусне, той вече не е това, което е. Надявам се в следващите мачове да се стегне. Сигурно интересът към него му повлия. Има някакво разочарование у него, защото можеше да взема много повече пари в отборите, които го исках, но трябва да промени отношението си", заяви Иванов в предаването "Зона Спорт" по bTV Action.

"Ясен Петров си върши добре работата. Нормално е да има някакъв спад, не може един отбор да държи постоянно високо ниво. Левски вдигна летвата през есента. Не съм мислил за смяна на Ясен. Не харесвам как отбори сменят треньорите си при първата загуба. За нас най-важно бе да покажем , че не се поддаваме на емоциите.

Вмешателство не бих казал, че има от моя страна в работата на Ясен. Обсъждаме много неща, което е нормално, но вмешателство няма", сподели още Гонзо.

Спортният шеф на "сините" коментира и вчерашната трудна победа над Черноморец с 1:0.

"Очаквахме труден мач срещу Черноморец, оправдаха се очакванията ни. Има напрежение у футболистите след загубата от ЦСКА. А и е трудно е да играеш красив футбол при подобна сгъстена защита. Ако бяхме отбелязали по-рано гол, мачът щеше да стане по-лесен за нас, имахмe положения през първото полувреме."

"Винаги е много тежко когато загубиш от ЦСКА. Този мач се чака 6 месеца. Големите очаквания към нас ни повлияха. ЦСКА нямаше какво да губи, използваха този момент, играха на контраатака, а ние изпитваме трудности срещу такива отбори. Щом сме загубили така, значи има грешки. Този мач ни служи за голям урок. Не трябваше да подхождаме по този начин, трябваше да сме по-предпазливи. Бяхме наказани за това."

"Титлата не е загубена, Литекс, тепърва започва да играе тежките си мачове.  Не вярвам те да спечелят пълен брой точки от тези срещи. Нормално, щом са на първо място, да са един от най-сериозните отбори у нас. Има време обаче, до края на сезона има време, ще видим", сподели още Иванов.