Вратарят на Левски Георги Петков по всяка вероятност ще излезе титуляр в дербито срещу ЦСКА в неделя, заяви старши треньорът на "сините" Ясен Петров. На пресконференцията преди срещата Петров изрази надежда на стадион "Васил Левски" да има много фенове на Левски и да се получи едно европейско дерби.

"Гошо Петков е в групата за мача. Той се чувства отлично и няма никакви проблеми да играе срещу ЦСКА. Нямаме други проблеми преди срещата. Групата е от 20 човека и е същата от мача с Калмар."

"Не изпитвам напрежение, въпреки че това е първо дерби за мен като старши треньор на Левски. Надявам се на стадиона да има много "сини" привърженици, въпреки че билетите не са достатъчно. Няма да правим официална тренировка на стадион Васил Левски, тъй като състоянието на терена е перфектно."

"Разбира се, умора във футболистите има, все пак имахме само два дни за подготовка, но правим всичко възможно за да се възстановим. В такова дерби няма значение, кой е по-възстановеният отбор. Надявам се, че ще се получи едно европейско дерби - на терена и извън него.Футболистите трябва да се вдъхновяват от Георги Иванов-Гонзо, който има много опит срещу този съперник", заяви Петров.