Григор Димитров победи японеца Кей Нишикори на финала в австралийския град Бризбейн.

Българинът беше убедителен в първия и третия сет, но допусна спад в средата на мача.

Срещата започна много оспорвано с леко превъзходство на японеца в първите четири гейма от мача. Той натисна сервиса на хасковлията и можеше да стигне до ранен пробив.

Нишикори спечели лесно първите си два сервис гейма, но в третия Димитров проби за 4-2. Това промени кардинално играта и българинът направи още един пробив и бързо затвори сета с 6-2.

Григор Димитров победи световния №3 и се класира за финал в Бризбейн

Григор Димитров победи световния №3 и се класира за финал в Бризбейн

Утре тенисистът ще се изправи срещу японеца Кей Нишикори

Втората част беше огледално копие на първата. Ролите се размениха. В началото Димитров имаше възможност за пробив и печелеше лесно подаванията.

При 2-2 играта на Гришо се разпадна и той спечели само 4 от следващите 20 точки и Нишикори изравни сетовете, печелейки и той с 6-2.

В паузата между втория и третия сет Кей Нишикори поиска медицинска пауза и се прибра в съблекалнята. Какъв е бил проблемът му не стана ясно, но може би това помогна за успеха на българина.

Григор Димитров с трудна победа стигна до полуфинал в Бризбейн

Григор Димитров с трудна победа стигна до полуфинал в Бризбейн

Утре ще играе с победителя от мача между Милош Раонич и Рафаел Надал

Григор Димитров сервира пет пъти в последната част, спечели 20 точки и загуби само 1. Той беше агресивен, когато съперникът му сервираше и в първия и четвъртия гейм достигна до възможност за пробив.

При втората той натисна японеца, накара го да сгреши и поведе с 5-3. Последният гейм беше чиста формалност.

Като се изключи края на втория сет хасковлията имаше пълно превъзходство, сервираше безупречно и натискаше много подаването на съперника си.

Така Григор добави 250 точки в класацията на АТП и вече е сред първите 16, което ще му гарантира изгоден жребий за откритото първенство на Австралия до осминафинал.