В сряда най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу 5-кратния шампион в турнирите от Големия шлем и бивш №1 в света - Новак Джокович (Сърбия).

Двубоят между двамата е от втори кръг на турнира в Шанхай („Мастърс 1000") и е втори по програма на Централния корт. Преди тях, от 09:00 часа, на същия корт ще излязат Андреас Сепи (Италия) и Томаш Бердих (Чехия, №4). Веднага след края на този двубой, някъде около 11:00 часа българско време, на кортът ще излязат Гришо и Ноле.

Григор Димитров е играл срещу почти всички състезатели от Топ 10, но никога не е срещал Новак Джокович. Миналата година хасковлията отново достигна до втори кръг, където отстъпи пред пенсиониралия се наскоро Анди Родик (САЩ).

Едва ли има подходящ момент да се изправиш срещу играч от калибъра на Новак Джокович, но определено този е сред най-неподходящите. Сърбинът демонстрира добра форма и през уикенда спечели турнира China Open  в Пекин. Ноле се е прицелил и в трофея от Шанхай, който ако не го върне на върха на ранглистата, то поне ще го доближи максимално много до първенство място, на което в момента се намира Роджър Федерер.

Швейцарецът има нужда от едва 2 победи в Шанхай, за да си гарантира оставането като №1 в света и през другата седмица. Ако това се случи, то Федерер ще започне седмицата като №1 в света за рекорден 300 път.

Турнирът в Шанхай се предава пряко по „Филм +" и ТВ+ за абонатите на „Булсатком" и „Ал Джазира" за тези, използващи услугите на „Близу".