Григор Димитров спечели срещата си с Филип Крайнович от турнира в Стокхолм.

Първата ракета на България надигра 94-ия в света сърбин със 7:5, 6:3 в мач от откриващия кръг на една от най-успешните надпревари за хасковлията, пише Топспорт.бг.

През 2013 година Димитров грабна трофея, който бе първи в кариерата му от ATP тура. Миналия сезон Григор загуби на финала в шведската столица от чеха Томаш Бердих.

Българинът е поставен под №5, докато сърбинът трябваше да мине през квалификациите, за да попадне в основната схема. 26-ият в световната ранглиста Димитров бе спечелил единствения мач между двамата преди днешния - по-рано тази година в Акапулко.

Димитров определено не успяваше да убеди, че е по-класният тенисист в началните мигове и нямаше отговор за куршумите от форхенд на световния №94. При 2-1, Григор стигна до 30-15 и след два удара в аут на Краинович се зарадва на пробив, само че удържа аванса си едва за няколко минути. Сърбинът надигра таланта ни на мрежата и си заработи точка за рибрейк, която пропиля, но получи втора след бекхенд в мрежата на нашето момче и този път не сбърка.

Григор взимаше странни решения в следващите минути и изигра смач почти от основната линия, който се заби мощно в мрежата. После двойна грешка даде нов брейкбол на сърбина, но в крайна сметка Димитров удържа подаването си и поведе с 4-3. Българинът обаче изигра безотговорно следващия си гейм, изостана с 15-40 и след дълбок ретур на Краинович изкара форхенда си на половин метър в аут.

Димитров най-после успя да вдигне оборотите, притисна съперника и спечели 11 поредни точки, което означаваше обрат до 6-5 и три сетбола. Краинович първоначално устоя на тоталната офанзива на българина, но при общо петата си възможност, Григор изригна с бекхенд уинър и фиксира 7-5 на таблото.

Българинът материализира психологическото си предимство след почивката в ранен пробив и преднина от 3-0 гейма. Димитров не загуби дори точка в следващите си две подавания и сервираше за мача при 5-3. Григор трябваше да мине през 15-30 и пропусна един мачбол, но при втория, форхендът на Краинович излетя в аут и двубоят приключи за 81 минути.

В четвъртък, Димитров ще се изправи в мач от втори кръг срещу Николас Алмагро, който отстрани Ярко Ниеминен. До момента двамата са си разменили по една победа.