Холандецът Гус Хидинг е новият мениджър на английския футболен отбор „Челси”, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Той ще води временно „сините” до края на сезона на Висшата лига.

Собственикът и Бордът на клуба приветстват завръщането на треньор с богат опит на високо ниво и успехи, включително с „Челси” през 2009 година, когато вдигна Купата на футболната асоциация (FA Cup), отбелязват от английския гранд.

Господин Абрамович и Бордът вярват, че Гус ще извлече най-доброто от нашия талантлив отбор, добавиха от пресцентъра на футболния отбор.

От своя страна холандецът изтъкна, че е въодушевен да се върне на „Стамфорд бридж”.

„Челси” е един от най-големите клубове в света, но в момента не е на мястото, където трябва да бъде. Обаче аз съм сигурен, че можем да обърнем нещата до края на сезона, добави Хидинг.

Часове след новината холандецът вече бе на трибуните на „Стамфорд бридж”, където в компанията на Дидие Дрогба и Роман Абрамович изгледа днешната среща на „Челси” срещу „Съндърланд”, водена от Стив Холанд.

Гус Хидинг временно ръководи „Челси” през 2009 година. След слабото представяне през първата половина на сезона, той класира отбора на трето място във Висшата лица, губейки само един мач в първенството. Под негово ръководство „Челси” спечели FA Cup с 2-1 срещу „Евертън” на „Уембли”.

Припомняме, само преди два дни Челси освободи Жозе Моуриньо заради слабите резултати на отбора през първата половина на настоящия сезон в английското първенство.