Сезонът за нападателя на Милан Филипо Индзаги приключи. Ветеранът се контузи в мача с Палермо в сряда и днес се подложи на обстоен преглед. От лекарския щаб на "росонерите" съобщиха, че положението на Индзаги е сериозно, тъй като той е скъсал кръстни връзки на лявото коляно. Освен това "Супер Пипо" е увредил и менискус.

"След консултация със специалиста д-р Пиеро Волпи, хирургическата намеса е препоръчителна", съобщиха шефовете на Милан. Това на практика означава, че сезонът за Индзаги приключи. Тъй като футболистът е на 37 години не е ясно дали изобщо ще може да се завърне някога на терена, имайки предвид сериозността на травмата, опасяват се на Апенините.

Само преди седмица Индзаги подобри рекорда по отбелязани голове в европейските клубни турнири - 70, след като се разписа на два пъти във вратата на Реал (Мадрид). Добрата новина за Милан е свързана с Алешандре Пато. Бразилецът, който също се контузи срещу Палермо, ще бъде извън игра "само" 2 седмици. Пато ще пропусне дербито с Интер и двубоя с Фиорентина, както и контролата между Бразилия и Аржентина.

Въпреки скептичните прогнози самият Индзаги има желание да се върне в игра. "Не искам това да е краят. За жалост такива неща се случват във футбола. В един момент играеш и се бориш, в другия държиш коляното в ръцете си. Надявам се, че с подкрепата на клуба, треньора, съотборниците ми и феновете ще се върна в игра", сподели Пипо.