Отново стана време за голям футбол. Феновете на най-великата игра тръпнат в очакване на поредното издание на най-силния клубен турнир - Шампионската лига.

Най-интересната среща от първия ден на Лигата противопоставя настоящия европейски клубен шампион Интер на шампиона на Холандеия Твенте. През този сезон "нерадзурите" ще се опитат да направят нещо, което никой до този момент не е постигал - да защитят трофея си.

От друга страна, холандците ще се опитат да докажат, че неслучайно са спечелили титлата в Ередивизи през миналия сезон. На вратата на домакините почти сигурно отново ще застане българският национален страж Николай Михайлов. Треньорът на Твенте Мишел Прюдом заяви преди среща, че в отбора няма никакво напрежение и всички се надяват да вземат поне точка от Интер.

"Винаги създаваме добри положения у дома. Надявам се, че ще изненадаме европейския шампион и ще вземем нещо от срещата. Играчите са пределно мотивирани. Ние сме шампионът на Холандия и трябва да го докажем", заяви специалистът.

Треньорът на италианците Рафаел Бенитес няма да може да разчита на Деян Станкович, който страда от мускулна травма. Тиаго Мота и Мачини също са с контузии.  Добрата новина за Рафа е, че на терена ще се завърнат Майкон и Киву, които вече са готови за игра. Атаката отново ще бъде водена от Диего Милито и Самуел Ето'о. "Нерадзурите" ще се хвърлят за задължителни три точки в Ниската земя. Въпреки че победиха Удинезе у дома с 2:1, шампионите не задоволяват с представянето си от началото на сезона.

Предполагаеми състави на двата отбора:

Твенте: Михайлов, Росалес, Висгерхоф, Дъглас, Тиендали, Брама, Де Йонг, Янсен, Руиз, Янко, Кадли

Интер: Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Сантон, Камбиасо, Санети, Снайдер, Пандев, Милито, Ето'о