Швейцария хвърли голямата бомба на Световното първенство до момента, след като победи Европейския шампион Испания с 1:0. "Ла фурия" имаше преимущество през цялото времетраене на срещата, но така и не успя да вкара гол.

Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд предложи много добре подредена игра в отбрана, с която тотално неутрализира тима на Испания.

През първата част все пак иберийците имаха тотално приемущество, като най-близо до попадението бяха Давид Вия и Жерард Пике, но и в двата случая не успяха. Андрес Иниеста пък най-често тормозеше Беналио с далечни удари.

През втората част картината не се промени, но все пак Швейцария погледна по-смело към вратата на Касияс. При най-добрата си контраатака Желсон Фернандес се възползва от неразбирателство в отбраната на Испания и вкара победния гол.

До края на мача иберийците пробваха всячески да обърнат развоя на двубоя, но така и не успяха. Най-чистото положение се откри пред Шаби Алонсо, който удари напречна греда. В крайна сметка обаче Швейцария хвърли голямата бомба на старта на Мондиала.


Мачът по минути тук