Ивелин Попов призна, че няма причина да не остане в Литекс. Той обясни, че собственикът Гриша Ганчев обича като собствени деца всичките си играчи и ако има сериозна оферта към някой, ще му бъде повече от приятно да го пусне в чужбина.

Според национала, Литекс ще бъде основният фаворит за титлата в "А" група, тъй като проведената подготовка е била страхотна.

"Да влезем в груповата фаза на Шампионската лига в последните години, ни пречи българщината," обясни Ивелин Попов от Литекс в студиото на Ринг бг.

"Това, което в чужбина правят от 30 години, ние го правим от две. В Литекс обаче ние много искаме да зарадваме Гриша Ганчев, който прави всичко за нас. Ето стадионът ни е изключително красив. Дано хората да почнат да го пълнят.

"Ние сме абсолютен фаворит за титлата. Литекс ще покаже амбиция и във всеки един мач ще мисли за титлата. Левски и ЦСКА тръгват с голяма кошница, но ще трябва да се съобразят с нас.

"Най-силният ни мач от подготовката беше този с Брьондби. Имахме 6-7 чисти положения. Да направиш нещо такова на отбор като Брьондби е страхотно. Демонстрираме страхотен стил."

Попето отрече спекулациите, че напуска: "По принцип оставам. Дали обаче няма да ме продадат, зависи единствено от Гриша Ганчев. Благодарен съм на хората, които ме направиха, това което съм. Оставам, щастлив съм много," обясни Ивелин.