Шампионката от миналата година Ким Клайстерс ще се изправи срещу Вера Звонарьова във финала на US Open. Късно снощи белгийката надделя в драматичен мач с 2:1 сета над местната любимка и двукратна шампионка от Ню Йорк Винъс Уилямс.

Двубоят на централния корт продължи 2 часа и 23 минути, а Клайстерс се наложи с 4-6, 7-6 (2), 6-4. Това бе и 20-а поредна победа за Ким на "Флашинг Медоус". Както е известно тя спечели турнира през 2005 и 2009, при това само седмици, след като се бе завърнала в световния тенис.

Винъс Уилямс, която не бе играла от "Уимбълдън" насам заради контузия, направи фантастичен първи сет. Американката сервира брутално, като загуби само 5 точки на свое подаване, а осъщественият пробив в седмия гейм и донесе преднина в резултата.

През втората част обаче нещата се промениха. Серивсът на Уилямс не бе толкова ефективен и американката бе пробита два пъти, като са грешки на Клайстерс и попречиха да изравни резултата. В крайна сметка двете пратиха сета в тайбрек, спечелен от Ким със 7-2 точки.

Заключителният трети сет отново бе в полза на шампионката, която за втора поредна година пречупва сестрите Уилямс на полуфинал. Миналата година го стори със Серина в скандален мач.