България записа втора поредна загуба в квалификационната си група за Евро 2016. Този път „лъвовете" паднаха с 1:2 като гости на Норвегия и по този начин сериозно компрометираха шансовете ни само за първите две места, но дори и за третото, колкото и все още да сме в началото на квалификациите, съобщава Топспорт.бг.

Въпреки заканите си на тръгване, нашите пак играха ужасяващо, като дори бяха по-слаби и от мача срещу хърватите в петък. Най-безобразна и тази вечер бе отбраната ни, като тук трябва да се „отличат" имената на Апостол Попов, Бодуров, братята Минев, Манолев... Националите, които при Димитър бяха "четници", сега са си живи "клетници".

Норвегия беше по-добрият отбор през цялото време и логично стигна до успеха, въпреки че на практика не показа кой знае какви футболни достойнства.

Лошите новини за България започнаха още в 13-ата минута. Едно балонно подаване изненада неориентираната ни защита, която изпусна Елионуси. Михайлов също тръгна да излиза неоправдано, а Елионуси просто го заобиколи и търкулна топката в мрежата.

Българите проспаха цялото първо полувреме, като домакините можеха дори да вкарат още един голо. Напълно в противоречие с хода на двубоя, нашите изравниха секунди преди почивката. Жоро Илиев центрира от корнер, а Бодуров засече с глава около дузпата, пращайки топката в горния ъгъл на вратата.

Голът обаче изобщо не вдигна тонуса на отбора ни след почивката. Напротив, нашите продължиха да действат безидейно. Защитата ни продължаваше да грешки, а на отсрещната врата Жоро Илиев имаше един полу-шанс в 61-ата мин от дъгата, но стреля неточно.

В 72-ата мин. логичното се случи. Линес центрира ниско отдясно, Йодегаард отклони леко, а резервата Нилсен с прецизен фалцов удар набута топката във вратата ни за крайното 2:1.