Левски победи Берое с 2:1 на "Герена" в интересен и напрегнат мач от 8-ия кръг на "А" група.  Подобно на срещата през миналия сезон, когато заралии спечелиха, сега те отново затрудниха много "сините". Дебют за столичани след почивката направи Андвеле Слори, който се понрави на публиката с играта си. Холандецът имаше 2-3 хубави положения да се разпише, но нямаше шанс.

Като титуляр за Левски излезе Христо Йовов, който пропусна последните няколко срещи на отбора поради контузия.

"Сините" поведоха  в 21-ата чрез "обичайния заподозрян" Гара Дембеле. Французинът получи хубав пас от Йовов, напредна мощно в типичен стил и промуши топката под вратаря Илчев - 1:0.

Берое обаче нямаше никакво намерение да се предава и стигна до изравняване в 34-ата мин. Диан Генчев изведе чудесно Петър Димитров зад защитата на Левски и той чукна технично топката покрай Георги Петков за 1:1.

"Зелено-белите" обаче се порадваха на гола си едва 120 секунди. Христо Йовов отново даде преднина на домакините, след като напредна сам от центъра и с премерен шут извън пеналта изненада Илчев - 2:1.

След почивката картината не терена не се промени особено. Левски владееше повече топката, но Берое се опитваше да атакува при всяка възможност. В игра за "сините" се появи и Андвеле Слори, който на 2 пъти можеше да се разпише, но нямаше шанс.

В последните минути пък Гара Дембеле  на цели три пъти излиза сам срещу Карамфил Илчев, но вратаря на беройци хвана ударите му. Добро положение профука и Жоазиньо. Гостите от Берое обаче така и не успяха да накажат пропуските на своите домакини и в крайна сметка заслужено загубиха.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ТУК!