Левски ще играе в Европа. "Сините" спечелиха с 2:0 гостуването си на Монтана на "Огоста", а в същото време Локо Сф загуби у дома срещу Черноморец, губейки с 0:1. Така тимът на Георги Иванов - Гонзо на практика си осигури участие в Лига Европа от следващия сезон, докато "червено-черните" се издъниха, въпреки че преди няколко кръга се бореха дори за титлата.

В Монтана Левски изигра сравнително добър мач, в който можеше да спечели и с още по-категоричен резултат. "Сините" започнаха с вихрени атаки още от началото, но пропуските се заредиха пред Христо Иванов.

Най-активен в пропуските бе Димитър Телкийски, който на няколко пъти не отигра отлични ситуации. В 24-ата минута пък попадение бе отменено за Левски поради засада. Халфът все пак се реваншира в 38-ата минута, когато центрира към Сашо Александров, който с глава от няколко метра порази целта - 1:0.

В началото на второто полувреме Радослав Димитров - Меси от Монтана игра с ръка в наказателното поле и Левски получи дузпа. От бялата точка несериозният Телкийски стреля лошо и Иванов спаси.

В 61-ата минута всичко приключи. От пряк свободен удар Христо Йовов наказа съименика си Иванов с чудесно изпълнение - 2:0.

В края на срещата за Левски на терена се появи Дарко Тасевски, който поигра 10-ина минути. Така Левски изпревари с 2 точки Локомотив София и ще играе в Европа, стига да постигне очаквана победа над Сливен в последния кръг.

В същото време Локомотив София се издъни в "Надежда" срещу Черноморец. Тимът на Краси Балъков стигна до успеха с единствено попадение на Ектор Гонсалес в 54-ата минута. "Червено-черните" доминираха тотално през първото полувреме, но със сериозни пропуски се отличиха Генков и Камбуров, който в крайна сметка се оказа фатално.

През втората част Черноморец нанесе своя удар в 54-ата минута. Гонсалес хитро се измъкна сам срещу Левашки и го преодоля за 1:0. След това Фернандес и Морис пропуснаха за "акулите", докато тимът на Димитър Васев продължи да е крайно неубедителен и сякаш се предаде.

Така невъзможното наглед се случи - "железничарите" сдадоха третата позиция на Левски и шансовете им да се върнат на нея след последния кръг са нулеви, с оглед на тежкото им гостуване на Локомотив Пловдив.