Лудогорец записа своята трета загуба в груповата фаза на Шампионската лига. „Орлите" изиграха най-слабия си мач в „турнира на богатите" и логично бяха разгромени от Базел с 4:0. Селекцията на Георги Дерменджиев не успя да се противопостави по никакъв начин на швейцарците и така намали до минимум шансовете си за продължаване на осминафиналите.

Разградчани разочароваха с несигурна си игра в отбрана, която бе наказана с четири вражески попадения. Те бяха дело на Емболо, Гонзалез, Гаши и Марек Сухи. За оправдание не може да служи и принудителната смяна на Козмин Моци, който напусна терена с травма след само 17 минути игра.

Така българите се смъкнаха до последното място в група „Б". Лудогорци имат три точки колкото и Ливърпу, но англичаните са с по-добра голова разлика. Най-вероятно, битката ни с мърсисайдци ще се окаже решаваща и за третото място в групата, което ще даде виза за участие във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.  Реал (Мадрид) пък вече се класира за осминафиналите на ШЛ, имайки пълен актив от 12 точки. Базел е на второто място с 6 пункта.

Следващият мач на Лудогорец е с дата 26 ноември, когато на стадион „Васил Левски" ще акостира английският колос-Ливърпул.

„Орлите" излизаха с резервния си бял екип. Поради законите в Швейцария, българите трябваше да закрият логото на своя спонсор. На гърдите на разградчани пък бе поставено посланието на УЕФА: "Не на расизма!".

Напълно очаквано, домакините от Базел наложиха силен домакински натиск. Пред вратата на Владо Стоянов стана горещо само след 120-секунди игра, когато стражът трябваше да избива в корнер коварен шут на Гонзалес. Перничанинът бе на мястото си в 7-ата минута, когато със сетни сили успя да парира перфектно изпълнен фаул от Лука Зуфи.

Тежките мигове на „Санкт Якоб Парк" се увеличиха с още един, когато тежка контузия получи Козмин Моци. Румънецът пострада в спор за висока топка с Емболо и въпреки опитите му да продължи двубоя, той бе принудително заменен от Александър Александров. И докато домакините се опитваха да се възползват от рокадата при „орлите", сънародниците ни организираха две хубави атаки.

Разградчани най-сетне демонстрираха своята класа в 26-ата минута. Жуниор Кайсара направи един от фирмените си пробиви по крилото, след което почти сложи топката на волето на Роман Безяк. За съжаление, словенецът се размина с коженото кълбо и то попадна към намиращия се на далечната греда Абало. Ибериецът стреля моментално, но отново не порази мрежата на Вацлик. Устремът в играта на лудогорци продължи и в следващата атака. Мишо Александров отправи мощен изстрел в близкия ъгъл на Вацлик. Стражът на Базел обаче с мъка отрази удара в корнер.

Напускането на Моци сериозно разстрои играта на българите в отбрана. Липсата на синхрон се оказа фатална в 33-ата минута, когато Базел поведе в резултата. Камерунецът Емболо получи топката малко пред наказателното поле, след което пребори с физика Георги Терзиев и останал сам срещу Стоянов реализира за 1:0!

Инкасираното попадение притесни сериозно момчетата на Георги Дерменджиев, които не след дълго допуснаха и втори гол. Българската отбрана проспа един далечен пас на Фабиан Фрай към Гонзалез, който остана очи в очи с Владо Стоянов. Парагваецът запази хладнокръвие и с лекота отбеляза за 2:0!

Все пак, полувремето можеше да завърши по оптимистичен начин за Лудогорец, ако не бе сериозният пропуск на Мишо Александров. Дани Абало пусна уникален извеждащ пас към крилото, което изненада Марек Сухи и Шер. Националът остана сам срещу Вацлик, но стреля право в тялото на чешкия вратар.

Почивката не повлия положително  на родния представител. Дерменджиев опита да вдъхне нов тласък на своето попадение, пускайки в игра Юнес Хамза за сметка на неубедителния Роман Безяк. Швейцарците решиха всичко в тази среща точно след един час игра. Браян Ангуло не противодейства по никакъв начин на Емболо, който пусна прострелен пас в наказателното поле на Лудогорец. Владо Стоянов и Александров не комуникираха добре помежду си и позволиха топката да достигне до Гаши, а албанецът от непосредствена близост бе безпощаден-3:0!

Крайното 4:0 бе оформено няколко минути по-късно, когато името си сред голмайсторите записа и бранителят Марек Сухи. Чехът се оказа най-съобразителен при едно меле от корнер и въпреки, че игра непозволено с ръка, преодоля отблизо Стоянов.

Това бе и последното запомнящо се положение в двубоя, който до края просто се доиграваше и от двата тима. Лудогорец така и не съумя да създаде опасна голова атака, с което поне да се добере до почетно попадение. Така „орлите" инкасираха третата си загуба в ШЛ. Следващият мач на евробоеца ни е на 26 ноември срещу английския колос-Ливърпул.