Манчестър Юнайтед се изкачи на първото място във Висшата лига след като победи Арсенал с 1:0 в дербито на 17-ия кръг. С успеха „червените дяволи" събраха 34 точки, с 2 повече от „топчиите". Наред с това, манчестърци са и с мач по-малко.

Димитър Бербатов започна мача на пейката и така и не се появи в игра до края.

През почти цялото първо полувреме скуката властваше на „Олд Трафорд". Първото по-опасно положение за домакините бе пропиляно от Нани в 32-ата минута, след като диагоналният му удар мина на сантиметри от вратата.

Няколко минути по-късно обаче късметът споходи Юнайтед. Нани центрира, топката рикошира в крак на защитник и попадна на главата на Парк Джи Сунг. Кореецът успя да я отиграе, тя прехвърли Шчесни и влетя във вратата му - 1:0.

Голът очаквано раздвижи мача и през втората част интересните моменти не липсваха. В 59-ата отново Нани пропусна да се разпише.  Португалецът отне една топка на Клиши, в близост до пеналта, но останал сам срещу Шчесни, стреля над вратата. Малко преди това пък Маруан Шамак изпусна най-чистото положение за гостите в мача.

Мениджърът на лондончани Арсен Вегнер усети, че нещата не вървят на добре и пусна в игра Робин ван Перси и Сеск Фабрегас. Двамата обаче не успяха да допринесат с кой знае какво и вместо Арсенал да изравни, Юнайтед можеше да удвои.

В 72-ата мин. Клиши се подхлъзна и закачи неволно топката с ръка в пеналта. Хауърд Уеб не се подвоуми и посочи бялата точка. Уейн Руни се засили, стреля силно и..прати топката в трибуните на „Олд Трафорд"!

Този пропуск обаче не се оказа фатален и отборът на Алекс Фъргюсън триумфира.