Националният селекционер на България Лотар Матеус предприе сериозни рокади за мача с Кипър. След вчерашната евроквалификация с Швейцария, която завърши при равенство 0:0, днес наставникът на "лъвовете" извика Иван Караджов.

Шестият национал от ЦСКА ще замести Николай Михайлов. Стражът на Твенте получава почивка, за да има време да се подготви добре за мачовете на клубния си тим. Георги Пеев пък се отказа днес официално от държавния тим. Благой Георгиев, Станислав Ангелов, Димитър Макриев и Здравко Лазаров.

В тима пък се завръща след изтърпяно наказание Мартин Петров."Направихме едно добро представяне най-вече до 60-70-та минута. Играхме добре. Създадохме добри положения в предни позиции. Представихме се много силно в защита", коментира германецът.

"Това е бъдещето на българския футбол. Играчите стояха много близо един до друг. В последните 20 минути свалихме темпото на игра, но това беше, защото българското и руското първенство започнаха преди две седмици и играчите не се намират в най-добрата си форма", добави Матеус.

"Аз говоря постоянно с моите футболисти, защото понякога те се нуждаят от мотивация, от баща, от психолог или от подкрепа. Ние отиваме в Кипър с 18 футболисти. Георгиев има контузия, говорих с Пеев вчера и той ми каза, че приключва с кариерата си в националния отбор, защото иска да се концентрира върху представянето си в клубния отбор", сподели националният селекционер.

"Лазаров ще остане в България, но за сметка на това Петров се завръща. Макриев е контузен, а Михайлов ме помоли да се върне по-рано в Твенте, защото му предстоят много мачове.

Смятам, че това ще бъде добре за втория вратар Стоянов, който ще може да играе срещу Кипър. Трябва да се съобразя с решението на Пеев, защото той играе от дълго време за националния отбор. Трябва да дам шанс на млади играчи и да градим отбор за бъдещето", каза още Лотар Матеус.