На официална пресконференция бе представен новият селекционер на България Лотар Матеус. Пред погледа на медиите бе подписан договорът между специалиста и БФС, представен от Борислав Михайлов.

"Разбирам, че интересът към футбола тук е огромен. Това определено е една футболна страна. Искам да благодаря на президента на БФС и на неговия екип за това, че ми гласуваха доверие. Надявам се да го оправдая и да постигна големи неща с този отбор. Радвам се, но знам, че няма да бъде никак лесно след загубите срещу Англия и Черна гора. Именно това обаче е най-голямото предизвикателство пред мен."

"Не се притеснявам от трудностите и ще се изправя срещу тях. Аз съм позитивно настроен и съм концентриран към нашите цели - Европейското първенство и Мондиала през 2018. За да стане това не е достатъчен само треньора, но и помоща на всички вас. От личен опит мога да кажа, че повечето негативни заглавия, които се появяват в пресата могат да повлияят работата на отбора и да попречат на неговите успехи. "

"Познавам българския футбол, наясно съм с качествата му и характеристики. Знам, че имаме сили да завършим на минимум второ място в групата, но за целта трябва да работим много здраво. Надявам се всички тук да работим добре съвместно. Приканвам ви още веднъж да подкрепяте българския футбол."

"Ще говоря с Димитър Бербатов. Той винаги е добре дошъл в националния отбор, но това решение трябва да бъде взето от него. Аз самият съм попадал в подобна ситуация и ще се опитам да го разубедя. Един футболист трябва да е горд да играе за националния си отбор", каза още Матеус.