Старши треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо направи поредното си шокиращо признание. Португалецът разкри, че планува след 10 или най-много 15 години да напусне европейския футбол и да покори нов континент - Северна Америка.

В интервю за "Скай Италия" Моуриньо сподели, че желае един ден да живее със семейството си в САЩ, като дори назова и имената на отборите, които е склонен да поеме - ЛА Галакси или Ню Йорк Ред Булс. Причината за това е повече от ясна - "Специалния" иска да живее в Малибу или Манхатан.

В момента Моуриньо прекарва първия си сезон начело на Реал (Мадрид). Воденият от него тим изостава на 7 точки от лидера в Ла Лига Барселона. Освен това "белия балет" се класира за финал в турнира за Купата на Краля (ще играе срещу Барселона) и 1/8-финал в Шампионската лига (срещу Лион).

Преди да застане начело на Реал португалецът постигна сериозни успехи с отборите на Порто, Челси и Интер (Милано). Ексцентричният наставник сподели пред "Скай Италия", че изпитва сериозна носталгия към Серия "А" и един ден с удоволствие би се върнал на Ботуша.