Номер 1 в световната ранглиста в тениса Рафаел Надал получи поредното си високо признание. Испанецът грабна наградата "Лауреус" за най-добър спортист за изминалата 2010-та година.

Рафа спечели приза в конкуренцията на световния шампион от Формула 1 Себастиан Фетел, звездата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт и футболния магьосник Лионел Меси (Барселона).

2010-та година бе сред най-успешните в кариерата на Надал. Той спечели последователно 3 титли от турнири от Големия шлем - "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open.

С триумфа в Ню Йорк испанецът стана най-младият тенисист в историята, който събира колекция от всички трофеи от Шлема. При жените със "спортен Оскар" се поздрави американката Линдзи Вон.

"Моята голяма цел не е да бъда номер 1 в света, а да продължавам да се развивам във всеки един мач. Не започнах по най-добрия начин новия сезон, но не се представих и ужасно", сподели Рафа относно отпадането си на 1/4-финалите на Australian Open.

"В момента спортът в Испания е в разцвета си. Ние сме силни в много спортове, не само в тениса - баскетбол, футбол, Формула 1. Знаем, че сега е нашият момент и не искаме да го пропускаме", коментира Надал.