Ръководството на ЦСКА, в лицето на старши треньора Павел Дочев разкри пред "Topsport.bg", че преместването на първия мач в Европа е по желание на УЕФА. Както се разбра вчера, "червените" ще приемат победителя от двойката Клифтънвил/Цибалия на 27 юли, а не на 29-ти, както бе обявено по програма.

"Никой от ЦСКА не е подавал молба до УЕФА за промяна на датата на двубоя. Решението си е изцяло на Централата, ние не можем да се разпореждаме с тези неща. От УЕФА взеха това решение и просто ни информираха", коментира Дочев.

"В известен смисъл не съм много доволен, че мачът ни бе преместен. Все пак това са си два дни, които губим от подготовката. Относно съперника - няма значение кой ще бъде той", каза още Дочев пред "Topsport.bg".

Решението на УЕФА може да се аргументира с факта, че на 29-и в София мач от Европа ще играе и Берое. От футболната централа обаче нееднократно са обявявали, че е забранено в един град в един ден да се играят два мача от Европа. Именно затова срещата на "червените" е била преместена.