Парагвай и Нова Зеландия завършиха 0:0 в последния двубой от група „F". Отборите не демонстрираха нищо интересно на терена и изиграха може би най-слабия двубой на това световно първенство, който няма да бъде запомнен с нито една чиста голова ситуация.

Първото полувреме се отличи с много бавно темпо на игра и множество грешни подавания и на двата отбора. В 19-ата минута дойде и първата възможност, която се отвори пред отбора на Парагвай. Роке Санта Крус получи топката на дъгата пред наказателно поле и пробва удар, който беше блокиран от защитник. Топката обаче попадна в Каниса, който моментално стреля, но мощният му удар премина на сантиметри над напречната греда.

До края на първата част „гуараните" натиснаха своя съперник, но не можаха да стигнат до гол. Далечните удари на Каниса, Санта Крус и Касерес не намрериха целта и така двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0.

През втората част почти нищо не се промени на стадион „Питър Мокаба". Двата отбора се дебнеха за грешки в защита и отново не показаха добър футбол. В 63-ата минута дойде и най-опасната ситуация в срещата. Риверос засече с глава по брилянтен начин едно центриране, но вратарят на „кивитата" Пастън изби в корнер. 15 минути по-късно обаче стражът на Нова Зеландия сбърка, но резервата Бенитес не успя да се възползва от грешката му и прати топката в аут. Въпреки териториалния си натиск до края, островитяните не успяха да вкарат и напускат Мондиала с високо вдигната глава. С едната спечелена точка Парагвай спечели групата и продължава на 1/8 финал.

Повече за срещата тук!