Почина капитанът на Фиорентина и национал на Италия - Давиде Астори, съобщи topsport.bg. Футболистът е открит мъртъв тази сутрин в хотелската си стая. Новината за трагедията дойде броени часове преди срещата между Фиорентина и Удинезе за италиянската Серия "А".

Предполага се, че 31-годишният централен защитник е починал в съня си. По случая вече тече разследване и следва да се установят обстоятелствата около трагичния инцидент. 

Първоначалните предположения са свързани със сърдечен арест.

Заради смъртта на Астори днешната среща между Удинезе и Фиорентина от 27 кръг на Серия "А" беше отложена. Решението е взето от комисионера на италианското първенство Джовани Малаго.

"Фиорентина като клуб е дълбоко потресен и с прискърбие съобщава за смъртта на нашия капитан Давиде Астори. В този ужасен и деликатен момент ние изразяваме цялата си подкрепа към неговото семейство. Молим медиите за проява на съчувствие в този момент", съобщи Фиорентина на официалния си сайт.

Кариерата на Астори премина през отборите на Пицгетоне, Кремонезе, Каляри, Рома и Фиорентина. Юношеските си години пък ги прекарва в гранда Милан.