Излизаме за победи без сметки. Tова сподели националният селекционер Радостин Стойчев на пресконференция, която се проведе в „Арена Армеец".

Специалистът говори пред журналисти преди жизненоважната олимпийска квалификация, заедно с треньорите на Пакистан, Франция и Египет.

„Бил съм само на една Олимпиада и то като турист. За мен е важно сега да сме там. Успяхме да вдигнем някои контузени играчи, очакванията са ни големи. Надяваме се на помощ от публиката."

"Андрей се възстановява добре, но му липсва игрови опит. Мога да кажа, че основният ни конкурент, съвсем естествено е Франция. Те са ни традиционно неудобен съперник".

Радо Стойчев отговори и на един въпрос зададен от журналист, дали спи добре преди олимпийската квалификация.

„Чувствам се в идеална физическа форма и мога да преценявам реално ситуацията, напрежението искам да падне върху мен, а не върху играчите. Истинските мъже си личат в тежките моменти", отбеляза Стойчев.

Своите цели и очаквания споделиха и другите трима треньори - Филип Блан (Франция), Шериф ЕлШемерли (Египет) и Хюсаин Мазхар Хассан (Пакистан).

„За нас е мечта да играем на Олимпиада. Ще се постараем добре и ще дадем най-доброто от себе си. Мачът с България с решителен за нас", коментира наставникът на "петлите".

„Имаме умора и контузени играчи. Това ще е последния шанс за класиране. Знаете, че имахме проблеми, причинени от политическата ситуация и които малко ни затрудниха", отбеляза неговия колега, начело на Египет.

„Ще ни е много трудно, но искаме да се представим добре. Пропуснахме шанса да се класираме по по-лекия път чрез нашата квалификация", отбеляза пък треньорът на Пакистан.