Реал (Мадрид) си осигури класиране за 1/8-финалите в Шампионската лига. „Белия балет" разби Аякс с 4:0 като гост в мач от група G и по този начин вече е недостижим на върха в класирането с 13 точки. Милан също спечели срещу Оксер, събра 8 пункта и също продължава в следващата фаза, но като втори отбор.

Реал надигра напълно амстердамци и записа историческа победа над Аякс. Мадридчани поведоха в 36-ата минута  след едно бързо изпълнение на фаул малко в половината на Аякс. Отбраната на домакините заспа и изпусна Йозил в пеналта. Немецът чука топката с пета от въздуха към връхлитащия от задна позиция Бензема, който с безкомпромисен шут в горния ъгъл не остави шансове на Стекеленбург - 0:1.

Малко преди почивката Арбелоа удвои със силен далечен шут, който рикошира в  играч на домакините и изненада вратаря - 0:2.

През втората част нищо на терена не се промени. Реал продължи да доминира, а домакините стигаха трудно до вратата на Касияс.

В 70-ата мин. Роналдо покачи на 0:3 след страхотна бърза атака, започната от Ди Мария. Португалецът получи топката диагонално срещу вратата и с техничен, нисък удар направи резултата класически.

Крайното 0:4 оформи отново той от дузпа, отсъдена за нарушение на Емануелсен срещу Йозил.

Малко преди края Алонсо и Рамос си изпросиха нарочно втори жълти картони за да си изчистят жълтите в предните мачове и да влязат „чисти" в следващата фаза. Те пропускат двубоя с Оксер след две седмици, който обаче е напълно протоколен.

Стартовите състави:

Аякс:Стекеленбург, Алдервейрелд, Фертонген, Анита, Ван дер Вийл, Ено, Емануелсон, Де Йонг, Сюлеймани, Суарес, Ел Хамдауи

Реал: Касияс, Рамос, Албиол, Марсело, Арбелоа, Диара, Алонсо, Леон, Йозил, Роналдо, Бензема