Адвокат на Михаел Шумахер е заявил пред германски съд, че бившият световен шампион във Формула 1 „не може да ходи” след претърпения от него тежък ски инцидент през 2013 г. във Френските Алпи, съобщава БиБиСи.

Адвокатът Феликс Дам е дал подробности за степента на нараняванията на Шумахер в съдебно дело срещу германското списание „Бунте”.

Списанието съобщи миналата Коледа, че 7-кратният световен шампион може да ходи отново.

Ала Дам уточнил, че 47-годишният Шумахер не можел да се изправи без помощта на специалисти.

„Бунте” цитира източник в края на миналата година да казва, че Шумахер може да управлява някои стъпки с помощта на терапевти и може да си повдигне ръката.

По това време агентът на Шумахер Забине Кем публикува изявление, отричащо историята, посочвайки: „За съжаление, ние сме принудени от неотдавнашни съобщения в медиите да разясним, че твърдението, че Михаел може да се движи отново, не е вярно. Подобна спекулация е безотговорна, защото предвид сериозността на нараняванията му, неприкосновеността върху личния му живот е много важна. За съжаление, те също така дават фалшиви надежди на много замесени хора.”

Шумахер претърпя травма на главата при падане, докато караше ски във Франция.

Той беше поставен в изкуствено предизвикана кома в продължение на 6 месеца, преди да бъде прехвърлен за лечение в дома си в Швейцария, за да продължи лечението му.

Много малко се знае за възстановяването на спортната икона, след като семейството му стриктно пази личния му живот.

През февруари неговият бивш шеф във "Ферари", Лука ди Монтедземоло, заяви: „Имам новини и за съжаление те не са добри.”