Командирът на екипажа на Международната космическа станция (МКС), американският астронавт Стивън Суонсън, астронавтът от НАСА Рид Вайзман и астронавтът от Европейската космическа агенция (ЕКА) Александер Герст споделиха, че с интерес ще проследят от космоса започващият в Бразилия Мондиал, съобщава ИТАР-ТАСС.

В сряда те записаха специално видеообръщение, в което пожелаха успех на всички участници в турнира. "Искаме да пожелаем на всички отбори и на запалянковците отличен шампионат. Нека да победи най-силният.Успех!", заяви Герст, който беше облечен във фланелка на националния отбор на Германия.

Трябва да се отбележи, че обстановката на МКС може да се нажежи на 26 юни, когато тимовете САЩ и Германия ще играят един срещу друг на стадиона "Пернамбуко" в град Ресифе. Вайзман и Герст пристигнаха на МКС на 28 май, а на Земята те трябва да се завърнат през месец ноември тази година.

Суонсън пребивава на станцията от 25 март и се очаква да се завърне у дома през м. септември. Освен тях на МКС сега работят още трима души - руските космонавти Александър Скворцов, Олег Артемиев и Максим Сураев, припомня агенцията.