Словения победи Алжир с минималното 1:0 във втория двубой в група "С", игран на стадион "Питър Мокаба". Двата отбора поизмъчиха футболните фенове и не показаха добър футбол. През почти цялото игрово време на терена преобладаваха грешни подавания, ниско темпо и беззъба атака и на двата отбора.

Началото на срещата предвещаваше добър футбол и много положения. Още в 3-ата минута до опасно положение стигнаха алжирците. Белхад стреля опасно от пряк свободен удар, а топката отиваше точно под напречната греда. Вратарят на Словения Самир Ханданович обаче реагира по прекрасен начин и изби в корнер.

В следващите минути темпото на игра рязко спадна, а двата отбора трудно съумяваха да си подадат повече от 2-3 точни паса. В 36-ата минута Халиш поразчупи скуката на терена, след като засече опасно центриране от корнер, но ударът му с глава премина на сантиметри в страни от вратата. 7 минути по-късно дойде и отговорът на Словения. Валтер Бирса изпрати истински снаряд към вратата на Алжир, но Шауши прояви завиден рефлекс и отби в ъглов удар.

Втората част започна както завърши първата - бавно темпо, неточности в подаванията и липса на идеи в атака. В 60-ата минута Кирм имаше възможност да оплете кълбото в мрежата зад Шауши, но силният му удар попадна в ръцете на стража на алжирците. В 73-ата минута влезлият като резерва Гезал беше изгонен за втори жълт картон.

Нападателят на Сиена влезе в игра в 57-ата минута, получи жълт картон минута по-късно, а в крайна сметка беше отстранен от игра. Нелогично на фона на събитията на терена, резултатът беше открит. Капитанът на Словения Роберт Корен стреля от границата на наказателното поле, а вратарят Шауши се прояви в стил "Робърт Грийн" и пусна топката в мрежата си за 1:0.