Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев не се притеснява, че ще изгуби поста си при ротацията между ПП и ГЕРБ в кабинета Денков/Габриел през месец март.

Именно Илиев, който е сред най-ярките кандидатури на ПП, е сред най-критикуваните от останалите партньори в "некоалицията" министри, като дори името му бе сред първите споменати с възмущение преди месеци от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Че ще има смяна на министри донякъде загатна и Лена Бориславова от ПП, която вчера в интервю заяви, че в някои министерства работата можела да върви с по-добри темпове.

"Смятам, че при нас работата върви добре. Чувам навсякъде, че дали един министър ще остане или не (след ротацията) ще бъде гледано на база свършеното при управленската програма. Искам ясно да заявя, че за тези 6-7 месеца успяхме да свършим абсолютно всичко по нашата управленска програма за годината с изключение на една-единствена точка. И ако това е критерият, моето име не би трябвало да бъде в този списък", отсече пред БНТ спортният министър.

Единствената неизпълнена точка била научно-изследователски център, който е предвидено да бъде създаден през юни тази година.

Борисов доволен от работата на "некоалицията"

Борисов доволен от работата на "некоалицията"

Лидерът на ГЕРБ е в Бургас за отчет на проектите по програмата

Илиев осъзнавал, че министерските постове били временни, като единствената му цел е, докато заема тази позиция, да даде възможно най-много за подобряването на спорта и живота на спортистите и треньорите.

"Да бъдат по-добре осигурени, да бъдат по-добре финансирани, по-добре тренирани и подготвени. И смятам, че в началото на 2024 година трябва да си говорим за Олимпиадата, а не за ротация."

Като спекулация окачестви Илиев и обсъжданите в общественото и медийното пространство имена на нови министри, като бе категоричен - нямал подобни информации.

Спортният министър обаче още се чувства "не особено комфортно", ако остане в кабинета и след март, когато ръководството ще бъде на ГЕРБ, защото им нямал доверие.

"При създаването на ГЕРБ гласувах за тях, защото имах доверие, но те не го оправдаха. Съответно няма да ми е много комфортно."