Селекционерът на националите Станимир Стоилов бе разочарован след загубата с 1:2 от Белгия. Нашите водеха до 89-ата минута, но след две грешки в отбрана допуснаха загуба на "Крал Бодуен". Въпреки това Мъри бе на мнение, че проверката е била ползезна за "лъвовете"

„С излизането по принуда на доста от играчите, със смените, се пообърка малко състава, излязоха Стилиян, Божинов, Ивелин. Нещата накрая не изглеждаха като организация много добре накрая"

„Общо взето, среден мач, опитахме се да направим по-добра организация, по-добра дисциплина. Но като цяло, трябва да наблегнем на точността на подаванията, на контрола на топката. Доста грешки допуснахме, от което сами си правехме контраатаките. Имаме много сериозна работа. Не можеш в 93-та минута да ни хващат 3 на 1 на контраатака. Стана хубав мач, добра проверка. Но схващанията, смените, разтроиха и центъра на защитата", заяви Стоилов, цитиран от Гонг.

„Това са общо-взето футболистите, има още трима-четирима, които ще наблюдаваме. Исках всички в комплект да играят 75-80 минути, но многото принудителни смени разстроиха играта," добави той.

„Хубавото бе, че имаше желание. Направихме хубави атаки, и трябваше да ги завършим с гол. Така исках да пробваме, как ще играем срещу Англия. На моменти се получи, на моменти - не" .

„Не трябваше в никакъв случай да допускаме голове в 90-та и 92-та минута. Защитната формация се справи общо взето на добро ниво, след стъписването за дузпата, мисля, че се справи. За първи път играем в почти оптимален състав, с Манолев и Миланов", каза още Стоилов.