Академик (София) се представи на ниво в първия си мач във футболния ни елит след 28 годишно отсъствие. „Студентите" успяха да стигнат до равенство - 0:0 при гостуването си на коравия отбор на Черноморец-Бургас. Пред около 7 000 зрители на стадион „Лазур" столичани с нищо не показаха, че са по-слаби от своя съперник, въпреки че преди срещата успяха да намерят едва четирима резервни футболиста, които да бъдат включени в тимовия лист.

Иначе, на терена  бургаските „акули" се опитаха да наложат характерния домакински натиск още от първия съдийски сигнал, но така и не стигнаха до нещо опасно пред вратата на Михайлов.

Противно на логиката, пред столичния отбор се откри първото сериозно положение в срещата. В 22-ата минута след центриране на Иван Иванов от фаул, двама футболисти в „бяло-жълто" се разминаха с топката само на сантиметри от гредата. До почивката срещата няма да бъде запомнена с друга интересна ситуация и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

След подновяването на играта отборите се активизираха и започнаха по-често да поглеждат към противниковата врата. В 52-ата минута Ектор Гонсалес се размина с гола, а 4 минути по-късно и резервата Педриня пропиля възможност да оплете топката в мрежата на Михайлов. Малко преди края на срещата Андонов пропусна да донесе 3-те точки на „акулите" и така момчетата, водени от Борис Ангелов си тръгват с ценна точка за София.

Състави, статистика и коментар по минути тук!