Днес се простихме с легендарния български футболист Трифон Иванов. Ден на траур бе обявен във Велико Търново и село Самоводене.

Хиляди хора се събраха на поклонението пред тленните останки на Туньо в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" в Търново. Десетки венци с цветя осеяха входа на двореца. Предварително бе обявено, че поклонението ще продължи, докато има хора. Голяма част от града бе блокирана, за да могат да паркират стотиците автобуси, докарали опечалени фенове от цялата страна.

Златното ни момче от лудото американско лято в САЩ '94 ни напусна внезапно на фаталния 13-и февруари на 50-годишна възраст вследствие на масивен инфаркт. 

Четата на Димитър Пенев от славното лято на 1994-а в почти пълния си състав изпрати Железния защитник в последния му път. Начело със Стратега Пенев и Стоичков те проляха много мъжки сълзи нат тленните останки на своя приятел и колега.

Траурната церемония започна с изпълнение на националния химн.

"Благодарим ти, приятелю! Благодарим ти, колега! Ти беше този, който ни даваше сила да побеждаваме всички съперници, без значение величието им. Защото самият ти беше велик", заяви Бончо Генчев при изпращането на Трифон.

Димитър Пенев пък каза: "Трифон не се предаде никога, отне ни го съдбата." 

Сбогом, Туньо! Прегърни от нас Гунди, Котето, Начко и другите, които ни напуснаха. Тази вечер, когато се съберете на небето. Небето, което докоснахте, до което се извисихте още на зеления терен.