Кубрат Пулев загуби от най-добрия боксьор на света - Владимир Кличко. Достойният ни сънародник получи тежък ляв удар в петия рунд, който сложи край и на така дългоочакваната битка.

Боят бе изключително динамичен, като опонентите си размениха по няколко гръмотевични удара още след първия удар на гонга. Пулев бе равностоен и през следващите няколко части, но в крайна сметка тежките крошета дадоха своя негативен резултат и Кобрата бе повален безвъзвратно в петия рунд.

Това бе и първата загуба за Кубрат, който вече е с актив от 20 победи и 1 поражение. Битката завинаги ще бъде запомнена от българските фенове, които сътвориха уникална обстановка в "О2 Арена", която само може да ни накараме да се почувстваме горди.

Нокаутът от Кличко прати Кобрата в болница
Още...

Препълнената „О2 Арена" посрещна с бурни овации родния герой. Пулев крачеше уверено към ринга под звуците на любимата му „Thunderstruck" на култовата банда AC/DC. Гърбът му бе пазен от неговия щаб, сред който личаха брат му Тервел и сприхавия немски специалист Ото Рамин.

Влад Кличко пък заложи на песен от богатия репертоар на "Red Hot Chili Peppers".  Последва емоционално изпълнение на българския и украинския национален химн.

Няколко минути по-късно, двамата се гледаха право в очите, а реферът Тони Уийкс даде начало на битката.

Кличко тръгна изключително агресивно с ляв прав. След това нанесе непозволен удар по Пулев по време на клинча.  И тук дойде и мигът на нашата Кобра. Родният боксьор разтърси своя опонент с гръмотевичен ляв прав, което буквално взриви бг фенове присъстващи в „О2 Арена".

Това обаче вбеси Кличко, който вдигна оборотите и смачка нашенеца в следващите минути. Пулев на два пъти се озоваваше на пода, поразен от две здрави тупалки. Минутите до края на гонга бяха доста емоционални, но все пак Кубрат издържа и се добра до така нужната почивка.

Вторият рунд ще бъде запомнен с доста мръсни номера, а реферът Тони Уийкс имаше доста, доста работа. Боксьорите бяха равностойни, а Пулев дори доминираше в боя от близка дистанция.

Кличко имаше лека подутина под лявото око в началото на третия рунд.  Нашенецът за трети път падна в нокдаун след чудовищно ляво кроше на Кличко. Въпреки всичко, боксьорът ни отново показа несломим дух и оцеля, с помощта на въжетата и доста клинчове.

Кобрата започна стабилно четвъртия рунд със стабилно дясно кроше, което обаче бе контрирано с хубав ляв прав и от опонента му. Мръсните номера отново изобилстваха, а украинецът предпочиташе да стои на далечна дистанция, изчаквайки точния момент. И докато чакаше, Пулев отново направи серия от два тежки удара, които сериозно нараниха световния шампион.

Влад започна да се задъхва, търсейки все по-често клинча. Въпреки това, той завърши частта със стабилен десен прав, който намери целта.

Кобрата изпусна нервите си в началото на петата част, когато при спряна игра от Тони Уийкс, той нанесе няколко непозволени удара в трупа на украинския опонент.

И докато Кобрата се разигра и нанесе няколко стабилни удара, Влад Кличко избухна и му нанесе победоносен ляв удар в главата секунди преди края на петия рунд.

Пулев се свлече на земята, но този път нямаше сила да се изправи и за наше огромно съжаление, дългоочакваната битка завърши с убедителна победа на украинеца.