Тежък, трънлив, но и красив път. Така президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева описа състезателната кариера на "златните момичета" от националния ансамбъл по художествена гимнастика.

След като се окичиха с бронзов медал от Олимпиадата в Рио, момичетата обявиха, че възнамеряват да преустановят участието си като състезателки.

"Не мога да си представя, че в понеделник ще се събудя и няма да отида на тренировка", сподели в ефира на БиТиВи капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Михаела Маевска.

"Не мисля, че е финалът. Един ден пак ще се върнем в големия спорт като треньори", изтъкна на свой ред Ренета Камберова.

Олимпиадата е коствала много силни емоции - от ада до рая, подчерта Илиана Раева. Тя допълни, че са свършили много сериозна работа с момичетата през всички тези 8 години. "Много съм работила върху тяхната мотивация и психическата им устойчивост", сподели президентът на БФХГ.

"Критиките бяха най-добрата мотивация да продължаваме", заяви Камберова.

За гимнастичката Цветелина Стоянова, която претърпя инцидент, Раева сподели, че нещата вървят в добра посока. Рехабилитацията ѝ също върви добре. "Надяваме се по най-бързия начин да се възстанови", заключи Раева.