ЦСКА има нов собственик, след като главният акционер Александър Томов е подписал документите, с които прехвърля акциите си на представителите на "Сектор Г" Милко Георгиев и Борислав Лазаров, съобщи Topsport.bg.

Томов склони пред желанието на феновете и ще им прехвърли всички акции на клуба, които притежава. Той ще го направи безвъзмездно, а те трябва да намерят нов инвеститор, който да получи ценните книжа срещу заплащане, а с това да поеме и управлението на "червените". Едва тогава Томов ще получи парите по сделката, допълва bTV.

Това се случва след дълги преговори. Предстои уточняване на финансовите параметри.

Очаква се Томов да допусне да бъде направен пълен одит и ревизия на документацията на клуба с цел установяване на реалните дългаве на "червените" и най-вече този към английската компания "Лира Инвестмънт". Според неофициална информация той е около 6 300 000 лева, с лихва от 10%.

В края на март сделката пропадна, тъй като семействата Манджукови и Инджови се отказаха от придобиването на мажоритарния дял на клуба заради неяснотата около финансовото състояние и номерата на Томов.