Българските представители в турнира Лига Европа имаха тежък жребии за 1/4 финалите. Тимът на националния страж Николай Михайлов Твенте ще гостува на един от фаворитите в надпреварата - Виляреал в първия двубой и ще приеме испанския тим на реванша.

Другият български представител в тази фаза Станислав Манолев, който се подвизава в друг холандски гранд - ПСВ (Айндховен) ще има много тежката задача да се пребори с поругалския гранд Бенфика. Манолев и компания ще имат предимството реванша да е на техен терен.

Останалите две двойки също са повече от интересни. Порто и Спартак (Москва) ще се изправят за пръв път един срещу друг в четвъртфинален сблъсък, а сензацията Динамо (Киев) ще се изправи срещу другия най-горещ тим в надпреварата - Брага, който елиминира английския колос Ливърпул.

В полуфиналните сблъсъци родните представители отново ще се разминат. Победителят от двойката Виляреал - Твенте ще играе със спечелилия дуела Порто - Спартак (Москва), а победителят от Бенфика и ПСВ ще срещне спечелилия сблъсъка Брага - Динамо (Киев). Така остава отворен варианта на финала в Дъблин да гледаме двама българи - Николай Михайлов срещу Станислав Манолев.

Пълен жребии за 1/4 финалите вижте тук!