България загуби третия си мач от група Е на Световното с 1:3 гейма от Чехия. Така нашите записаха 1 победа и 2 поражения и за момента са на третото място в класирането. Ако обаче по-късно днес Китай победи Франция, ние може да отпаднем от по-нататъшната борба.

Чехите се показаха като изключително корав съперник и първият гейм вървеше точка за точка. Второто техническио прекъсване дойде при 16:14 за тях. След това играчите на Пранди успяха да обърнат развоя и дори да вземат аванс. В крайна сметка обаче Чехия показа по-съсредоточена игра и затвори гейма с 25:23.

Вторият гейм започна отлично за нашите. Нашите поведоха с няколко точки и задържаха аванса си почти до края. В самия край казийски и ко водеха с 21:16, но в крайна сметка след много грешки загубиха и този гейм.

Третия започна по същия начин. Българите водеха с 19:14, но позволиха изравняване 22:22. В крайна сметка обаче играчите на пранди успяха да се доберат до победа с 30:28.

Късметът обаче изостави българите в четвъртата част. Чехите я спечелиха заслужено с 27:25, а с това и мача.

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров- либерото

ЧЕХИЯ: Иржи Попелка, Петър Кончени, Якуб Весели, Ян Щокър, Петер Платеник, Лукаш Тихачек - Мартин Кристоф-либеро